Най-голямата парламентарно представена партия Има такъв народ започва преговори за сформиране на правителство. От

...
Най-голямата парламентарно представена партия Има такъв народ започва преговори за сформиране на правителство. От
Коментари Харесай

ИТН ще преговаря с три партии за съставяне на кабинет

Най-голямата парламентарно показана партия " ИТН "  започва преговори за съставяне на държавно управление. От управлението на Има Такъв Народ са изпратили предложения за съвещания за съставяне на кабинет до водачите на " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " и Българска социалистическа партия. Засега предложения не са изпратени до втората политическа мощ - ГЕРБ и до Движение за права и свободи.

Очаква се в четвъртък да има публична позиция на партията на Слави Трифонов.

При откриването на 46-ото Народно заседание зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разгласи, че до две седмици може да има постоянно държавно управление, след като бъдат извършени договаряния с останалите парламентарни групи. Но ако не се схванат за поддръжка, вероятността да има нови предварителни избори е огромна.

Преди старта на новия парламент от партията на Слави Трифонов оповестиха, че сменят първичната си тактичност - първо да разгласят проектокабинет, а след това да търсят поддръжка. Това се случи откакто в началото Трифонов разгласи по партийната си телевизия състав на държавно управление с министър председател икономиста Николай Василев, само че този акт се сблъска с необятно неодобрение и рецензии. А кандидатурата на Василев бе оттеглена.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР